Uutiset

2014:

Eurooppalainen aniridiakonferenssi Venetsiassa, Italiassa, 19-20.9.2014

Jo toisen kerran historiassa järjestetään suuri lääketieteellinen aniridiakonferenssi Euroopassa. Tällä kertaa tulee konferenssipaikka olemaan Venetsia Italiassa. Ajankohta on 19-20.9.2014. Jos haluat oppia enemmän aniridiasta, tavata toisia aniriidikkoja, verkostoitua ja vaihtaa kokemuksia, on tärkeää, että osallistut. Tulemme kohtapuoliin laittamaan kotisivuillemme enemmän informaatiota konferenssista, mutta jos olet innokas ja haluat saada kaiken informaation heti, voit vierailla konferenssin kotisivuilla: http://2014.aniridiaconference.org/
Informaatio on englanniksi, konferenssikieli tulee olemaan englanti.

2013:

Pohjoismainen aniridiakonferenssi Suomessa 20-22.9.2013

Yhdistys Aniridia Finland järjesti pohjoismaisen aniridiakonferenssin Helsingissä 20–22.9.2013. Konferenssi pidettin Itäkeskuksessa, NKL:n toimintakeskus Iiriksessä. Konferenssin ohjelmaan kuului asiantuntijaluentoja, tietotilaisuuksia ja keskusteluita, muiden samassa tilanteessa olevien ihmisten tapaamisen tärkeyttä unohtamatta. Ohjelman voit lukea täältä.

Konferenssin tarkoituksena oli levittää tietoa aniridiasta, luoda yhteyksiä aniridikkojen, lääkäreiden ja suomalaisten organisaatioiden välille sekä vahvistaa Suomen siteitä muihin Pohjoismaihin.

Ilmoittautuminen konferenssiin tapahtui sähköisesti, lukemalla ensin ilmoittautumisohje. Siitä löytyi tarvittava tieto konferenssiin osallistumista varten.

Tästä löytyy konferenssin tarvittavat lomakkeet:

Ilmoittautumislomake (teksti) tai Ilmoittautumislomake (PDF)
Kustannuskorvauslomake

Kartat:
Helsinki-Vantaa Lentokenttä
Helsinki (Itäkeskus)
Itäkeskus (Iiris)

Haluatko liittyä jäseneksi?

Liittymislomake - Aniridia Finland
Liittymislomakkeen ohjeet

 2012:

Kansainvälinen aniridiakonferenssi Oslossa 8-10.6.2012
Aniridi Norge järjesti suuren kansainvälisen aniridiakonferenssin Oslossa 8-10.6.2012. Kyseessä oli kansainvälinen tutkijakonferenssi aniridiasta (lisätietoa osoitteesta www.aniridiaconference.org), jonka ohessa järjestettiin aktiviteetteja aniridiapotilaille ja heidän läheisilleen. Aniridi Sverige piti vuosikokouksensa Oslossa tapahtuman yhteydessä. Konferenssi oli uniikki, kun paikalla oli samanaikaiset tutkijoita, aniridiapotilaita ja heidän läheisiään koko Euroopan alueelta.

Aniridi Norge:n käsikirja aniridiasta on valmistunut
Ystäväyhdistyksemme Aniridi Norge on koonnut aniridiaa koskevan käsikirjan Om å leve med aniridi. Kirja on täynnä käytännön tietoa siitä, millaista aniridiapotilaan elämä on. Kirjasta hyötyy sekä aniridiaa sairastava henkilö että hänen lähiomaisensa. Kirjaa on painettu, mutta siitä löytyy myös digitaalinen versio täältä. Teksti on luonnollisesti norjaksi.

2011:

Uusi aniridiayhdistys Suomessa
Maaliskuun lopussa 2011 perustettiin Aniridia Finland, pohjoismaiden uusin aniridiayhdistys.

Pohjoismainen aniridiakonferenssi Tukholmassa 26-27.3.2011
Ensimmäinen pohjoismainen aniridiakonferenssi järjestettiin Tukholmassa 26-27.3.2011. Konferenssiin osallistui nelisenkymmentä henkilöä Ruotsista, Norjasta ja Suomesta.  Sosiaalisen kanssakäymisen ja kokemuksienvaihdon lisäksi tapahtuma tarjosi asiantuntijaluentoja lääkäreiltä ja tutkijoilta Ulla Edéniltä ja Per Montanilta, tietoa järjestöstä Riksförbundet för sällsynta diagnoser sen puheenjohtajalta Elisabeth Walleniukselta, tietoa Gillespien oireyhtymästä Aniridi Norge:n Frank Nilseniltä, tietoa Synskadades Riksförbund:n Åsa Nilssonilta ja Urban Fernquistiltä sekä tietoa Aniridi Norgen tulevasta käsikirjasta Hilde Ravnanger Hansenilta ja Sølvi Ørsteinvikiltä. Nätverket för aniridi i Sverige piti vuosikokouksensa tapahtuman yhteydessä.

Kommentarer inaktiverade.