Yleistä/Tärkeä tietoa konferenssista

Yleistä tietoa konferenssista 13.-15.11.2015

Konferenssiohjelma

Ilmoittautumisohjeet

Ilmoittautuaksesi konferenssiin sinun tulee lähettää täytetty ilmoittautumislomake sähköpostiin info@aniridia.fi On tärkeää, että kaikki kohdat lomakkeessa on täytetty. Ilmoittautumislomake löytyy nettisivuilta, josta voit sen kopioida täytettäväksi suoraan sähköpostiin. Voit myös halutessasi ilmoittautua puhelimitse: Jonas Lindström +358(0)40 964 4672, Jonas vastaa myös mahdollisiin lisäkysymyksiin ilmoittautumisen osalta.

Ilmoittautuminen on sitova, kun olet saanut vahvistuksen. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 31.9.2015.

Osallistumismaksun voit suorittaa joko etukäteen tilille (vahvistuksen yhteydessä saat tilinumeron) tai paikan päällä käteisellä.

Lisätiedustelut ylläolevaan sähköpostiin tai puhelimitse Jonas Lindström.

Matkustusohjeet (kartat ym.)

Kotimaiset osallistujat

Saapuessasi Helsinkiin joko junalla tai bussilla, matkakulusi sisältyvät ilmoittaumismaksuun. Mikäli saavut lentäen tai omalla autolla, saat matkakorvauksen halvimman julkisen kulkuneuvon kustannusten perusteella. Kehotamme sinua saapumaan Tuusulaan joko junalla tai linja-autolla. Taksin käyttö on perusteltua, mikäli teitä on useampi samassa kyydissä.

Junalla matkustaen pääset konferenssipaikan läheisyyteen seuraavasti:

Helsingin rautatieasemalta suosittelemme junalinjoja Z,R ja H, jolloin päätepysäkki on Kerava. On tärkeää muistaa ilmoittaa mistä ja milloin on saatava kyyti Tuusulaan.

Perjantai aikataulu:
Linja Z: Helsinki klo.13.41 – Kerava klo.14.03.
Linja R: Helsinki klo.14.19 – Kerava klo.14.40.

Aikataulut sunnuntaille:
Linja Z: Helsinki klo.13.41 – Kerava klo.14.03.
Linja R: Helsinki klo.14.19 – Kerava klo.14.40.

Linja-autolla saavuttaessa valitaan linja, joka kulkee Mäntsälään.

Linja-autovuoro linja 5,  klo. 14.45 on yksi vaihtoehto (kuva aikataulusta Helsinki-Tuusula). Linja-auto ajaa vain hieman ohi konferenssipaikan ja Hyrylä on lähin reittiohjeen mukainen päätepaikka. On syytä muistaa ilmoittaa, mistä ja milloin on saatava kyyti konferenssipaikalle.

Toinen linja-autoreitti, joka kulkee ohi konferenssipaikan on linja 9. klo. 14.30, jolloin linja-autosta noustaan Keravalla (kuva aikataulusta Helsinki-Kerava). On syytä muistaa ilmoittaa, mistä ja milloin on saatava kyyti konferenssipaikalle. Linja-automatka kestää noin 40-45 min.

Edellämainittujen lisäksi löytyy useita muita reittivaihtoehtoja eri linjoilla, mm. 632, 633, 635, 638, 665. Tarkista lisätiedot ja aikataulut näiden linjojen tiimoilta allaolevasta linkistä.

http://www.uudenmaanjoukkoliikenne.fi/easydata/customers/ujo/files/kuuma_aikataulut/kuuma_aikataulukirja_talvi.pdf

Allaoleva kartta selvittää linja-autoreitit melko hyvin:

http://www.uudenmaanjoukkoliikenne.fi/easydata/customers/ujo/files/kuuma_aikataulut/jarvenpaa_tuusula_ia_web.pdf

Sunnutain paluumatka

Linja-auto, linja 9 klo 15.10 (noin) Keravalta Helsingin keskustaan tai Hki-Vantaa lentokentälle. (kuva aikataulusta)

Taksi löytyy Helsingin rautatieaseman länsipuolelta ja tilattaessa Helsingin taksikeskuksen numero on 0100 0700.

Kartat: Tuusula, Onnela

Pohjoismaisten osallistujien info

Lento Suomeen ja Suomesta

Kaikki lennot laskeutuvat Helsinki-Vantaan lentokentälle, joka sijaitsee Helsingistä pohjoiseen. Kartta Helsingistä.

Majatalo Onnela sijaitsee Tuusulassa, Helsingistä pohjoiseen. Kartta Tuusulasta, majatalon lähialueen kartta.

Yksinkertaisinta on tehdä siirtymät taksilla. Yhdensuuntainen matka on hinnaltaan noin 30e, joten kannattaa käyttää kimppataksia.

Halutessasi voit myös käyttää Finnairin kaupunkibussia, jota liikennöi Pohjolan Liikenne. Tässä tapauksessa matka lentokentältä Helsingin keskustaan kestää noin 20 min, jonka jälkeen siirtyminen paikallisjunalla Z,H tai R Keravan asemalle.  Lisätietoja juna-aikatauluista ym. löytyy yllä olevasta infotekstistä.

Junaliput ostetaan asemalta.

Tuletko lautalla?

Saapuessasi lautalla Helsinkiin, raitiovaunu 2 tai 4 kulkee Rautatieasemalle, josta lähtevät paikallisjunat kohti Keravaa.  Raitiovaunulipun voi ostaa kuljettajalta, varaathan tasarahan 4e.

Satamasta voi toki ottaa myös taksin, mutta silloin on syytä varautua pitkään odotusaikaan. Saattaa olla, että neuvontapisteestä on mahdollista tilata taksi etukäteen ja mikäli teitä on useampi, kannattaa matkata satamasta suoraan Onnelaan.

Taksiasema sijaitsee Helsingin rautatieasemalla ja sen puhelinnumero on: 0100-0700!

Konferenssin hinnasto

Konferenssin osallistumismaksu omakustannehintaan on 40e/aikuinen. Hinta sisältää matkat molempiin suuntii, majoituksen kahdeksi yöksi, ruokailut, sekä konferenssiohjelman.

Jokainen osallistuja täyttää kustannuslomakkeen ja ottaa sen mukaan konferenssiin. Halutessasi voit täyttää lomakkeen myös paikan päällä, täyttöapua on mahdollista saada. Matkakuluja korvataa halvimman julkisen liikenteen matkustusvälineen mukaan.

Matkakustannusarvion ei tarvitse olla täsmällinen, mutta me järjestäjät teemme parhaamme, jotta osallistujien kustannukset jäisivät mahdollisimman pieniksi.

Mikäli et ole Aniridia Finlandin tai jonkin muun pohjoismaisen aniridiayhdistyksen jäsen, mutta haluat osallistua konferenssiin, hinnoittelu on seuraavanlainen:

1 päivä: perjantai 30e, lauantai 50e, sunnuntai 40e

2 päivää perjantai+lauantai, sisältää majoituksen 100e

lauantai+sunnuntai, sisältää majoituksen 110e

Koko konferenssin hinta majoituksineen on 210e ei jäsenille. Mikäli liityt jäseneksi ennen konferenssia ja maksat jäsenmaksun vuodelle 2015 ja 2016, sinulla on osallistumisoikeus konferenssiin jäsenhintaan 40e.

Muut hinnat:

Jotta lapsiperheiden osallistuminen helpoimmin olisi mahdollista, on lapsille eri osallistujahinta seuraavasti:

Lapset 0-12 vuotta ilmaiseksi

Lapset 12-15  20e/lapsi

Lapset 16-18 30e/lapsi

Avustaminen

Jokainen osallistuja on itse vastuussa henkilökohtaisen avun järjestämisestä, mikäli sellaista tarvitsee. Ensisijaisesti avustajaa/tukea avustajan järjestämiseen haetaan oman asuinpaikkakunnan kuntoutusneuvojalta/-ohjaajalta. Mikäli kotikuntasi kieltäytyy avustajasta, voit hakea tukea siihen Aniridia FInlandilta. Hakemukseen tulee liittää kunnan kielteinen päätös. Mikäli sinulla on mukanasi avustaja tai avustajakoira, ilmoitathan siitä ilmoitauttumisen yhteydessä.

Lasten vahtiminen ja aktiviteetit

Tulemme järjestämään sekä lapsen vahtiapua, että aktiviteettejä lapsille, jotta vanhempien on mahdollista osallistua luentoihin. On tärkeää ilmoittaa etukäteen (ilmoittautumisen yhteydessä), jotta voimme järjestää tarvittavaa apua paikalle koko viikonlopuksi.

Allergiat

Mikäli sinulla on ruoka-aine- tai muita allergioita, ilmoitathan siitä etukäteen (ilmoittautumisen yhteydessä) jotta voimme järjestää sinulle sopivat ruokailut.

Muut tuet

Sinun on mahdollista hakea myös henkilökohtaista tukea Aniridia Finlandin ulkopuolelta osallistumiseesi seuraavilta tahoilta. Henkilökohtaisen tuen hakeminen on suositeltavaa, mutta me emme valitettavasti voi ottaa vastuuta sen myöntämisestä, eikä se vaikuta konferenssin osallistumismaksuun.

Voit hakea tukea seuraavilta tahoilta:

Sokeain ystävät

Suomen Näkövammaissäätiö

Stiftelsen Svenska Blindgården

Finlands Svenska Synskadade

Lauantai 14.11.2015 Juhlailta kera savusaunanHaluatko kokea ainutlaatuisen savusaunan? Tule mukaan saunomaan suureen savusaunaan ennen juhlaillallista. Koe hieno luonto upeana syysiltana, suuri savusauna on rakennettu järven ääreen. Suuri, pyörä sauna kiuas keskellään mahdollistaa suuren joukon ihmisiä istumaan ja nauttimaan savusaunan lämmöstä. Halutessasi voit käydä myös järviuinnilla saunomisen ohessa. Kaikki osallistujat varustautuvat uimapukuineen, jotta yhteissaunominen onnistuu. Tarvitsetko avustajaa vai onko sinulla oma avustaja mukana saunomassa?  Mainitsethan tästä ilmoittautumisen yhteydessä.

Mikä et halua osallistua saunomiseen, sinun on mahdollista nauttia lähimaastosta vaikkapa jalkaisin ennen illallista.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.